2 טכניקות לשימוש בהאשטגים שיגדילו את החשיפה האורגנית של הפרופיל שלך ?

זמן קריאה- 5 דקות

אין אחד או אחת שלא שמעו על המושג ‘האשטג’- הסימון המגניב הזה שנפוץ בעיקר באינסטגרם והפך לסמל תרבותי של ממש. אבל הרבה לא יודעים, שהם יכולים לשמש אותנו לקבלת חשיפה נוספת של הפוסטים שאנחנו מעלים לאינסטגרם.

איך אפשר לעשות זאת? תיכף תגלו.

ברובד האורגני, יש המון דרכים ושיטות להגדיל את החשיפה של התוכן שלנו באינסטגרם. אחת מהן היא שימוש בהאשטגים רלוונטיים ואיכותיים בפוסטים שלנו, דבר שיכול להגדיל את הסיכוי להציג תמונות וסרטונים מהפרופיל שלנו לעוקבים פוטנציאליים.

קודם כל לפני שתמשיכו לקרוא, חשוב מאוד להבין את הנחת היסוד בכל מה שקשור להאשטגים- מעבר לכך שהם מוסיפים לנראות האסטטית של הפוסט (נ.ב., אפשר לכתוב אותם מתחת למלל של הפוסט או בתגובה הראשונה), מדובר בעצם בדרך ייחודית של האלגוריתם לחלק את כל התכנים שברשת החברתית לנושאים וקטגוריות. דמיינו שכל האשטג הוא מעין ‘תיקייה’ עצומה שמכילה את כל המדיה באותו הנושא.

נקודה נוספת- הדרך היחידה של המערכת להבין במה עוסק הפוסט, היא איך ורק דרך מלל (בדומה ליוטיוב). בגלל זה, מעבר לשימוש בכותרות ALT, ישנה חשיבות רבה להאשטגים.

עכשיו, נכון שיש תמונות שמופיעות בהן כלבים למשל, אבל אם אנחנו נשתמש בהאשטג
#dog, אנחנו נכנס לסוג של תחרות בקטגוריה גנרית ומאוד רחבה (מבלי לבדוק, אני מהמר שתחת ההאשטג הזה יש סביב ה-70 מיליון פוסטים אם לא יותר).


בדיוק בגלל זה, כדאי לבחור טוב טוב את ההאשטגים שנעשה בהם שימוש. ניתן להשתמש ‘במנועי חיפוש’ שונים לקבלת מידע על כמות פוסטים הנמצאים תחת אותו האשטג דרך המערכת המועדפת שלנו, ג’ארבי. ניתן לבצע מחקר האשטגים דרך מספר אתרים, כדוגמת keyword tool.

את מחקר ההאשטגים נבצע כל חודש-חודשיים, כיוון שמדובר במגמה שמאוד משתנה שהנתונים שלה משתנים בתדירות מאוד גבוהה (יכול להווצר מצב שהאשטג שהיה מאוד לא פופולארי יהפוך פתאום לויראלי, לדוגמא).


אמנם אחת הטכניקות שאציג לא מתחשבת כל כך בנפח פוסטים תחת אותו # בחלקה, אבל הנחת היסוד הזאת תקפה לכל מהלך שקשור לנושא ההאשטגס.

אז אחרי שקיבלנו קצת רקע, בואו נתחיל!


טכניקה ראשונה:

“שיטת הצבעים”- הטכניקה הזאת מתחשבת בשני פרמטרים עיקריים: נפח פוסטים שיש להאשטג מסויים וכמות העוקבים שיש בפרופיל עליו אנחנו עובדים.

ישנו קשר ישיר בין כוחו של הפרופיל לבחירת ההאשטגים בפוסטים, כיוון שלחשבון חדש יחסית או כזה שפחות פעיל, יהיה קשה יותר להשתלב ב’תיקיות’ של האשטגס עם מאות אלפי פוסטים.

בגלל זה, חשוב להתחיל בקטן ולבחור האשטגים בקפידה ועל פי התנאים שאציג בהמשך. כמובן שגם מי שיש לו כבר אלפי ועשרות אלפי עוקבים צריך לעקוב אחרי התנאים, על מנת שהתוכן שלו לא ייבלע בתוך ים גנרי.

איך מתחילים? בנו טבלה ואליה תתחילו להזרים את כל ההאשטגים הרלוונטיים במחקר, בין אם דרך ג’ארבי או דרך כל כלי אחר. כמובן שחשוב לזכור לשלב גם את מספר הפוסטים שיש לאותו ההאשטג.

כל הנתונים במקומם? מעולה. עכשיו תתחיל העבודה הסזיפית אך המשתלמת- חלקו את כל ההאשטגים לצבעים:

האשטגים באינסטגרם

לאחר מכן, חשוב לוודא ולבדוק שאכן ההאשטגים האלה קיימים. נשמע מוזר, אך יש פעמים שהאשטג מסויים יוביל לעמוד ריק (בגלל זה אגב, מומלץ לעשות בכל שימוש כלשהו בהאשטג).

לאחר שכל ההאשטגים ‘צבועים’, אפשר להתחיל עם החלוקה ולקבץ את אלו שהכי מתאימים לפרופיל שלנו, על פי ההמלצות המופיעות באינפוגראפיקה.

בסרטון הבא תוכלו לראות כיצד מיישמים את הטכניקה בפועל

טכניקה שנייה:

“עשר בשלישית”- ידועה גם בתור השיטה ’10 10 10′. כמו שציינתי קודם, אחרי כל הטסטים ואחרי אין ספור בדיקות שערכנו בחשדניסטים, כמות ההאשטגים המומלצת בפוסט הינה 30.

נכון, חלק יצקצקו על כך, אבל ההיגיון אומר שככל שנשתמש ביותר האשטגים על פי אסטרטגיה שקבענו מראש, הסבירות שהפרופיל שלנו ייחשף בפני משתמשים חדשים ורלבנטיים בצורה אורגנית- גבוהה יותר.

מה עושים בפועל? אפשר להעזר בדיוק באותה הטבלה שיצרנו עבור ‘שיטת הצבעים’ בשביל לקבל מושג על נפחי הפוסטים של כל האשטג.

המטרה שלנו היא בעצם ‘לפזר סיכונים’ בין רמות שונות של האשטגים, בשביל לתת אופציה לתוכן שלנו להחשף תחת כל מיני רמות חוזק ותחרות שיש להאשטגים שונים.

כך נעשה זאת- נשתמש ב-10 האשטגים מאוד רלוונטיים לתמונה. אם למשל אנחנו מצטלמים בביג בן בלונדון, נחפש האשטגים ספציפיים שקשורים למקום-גם אם זה אומר שכמויות הפוסטים שיש להאשטג מאוד לא כל כך גבוהות, כלומר כמה אלפים בלבד, או לסיטואציה (sunny day).

תחשבו שקיבלנו משימה שאומרת להסביר מה קורה בתמונה למישהו עיוור או כבד ראייה, זה יעזור להגיע לרמות דיוק גבוהות.

10 ההאשטגים הבאים יהיו נישתיים וקשורים לנושא שהפרופיל שלנו/ כיצד הוא מציג את החיים שלנו- בין אם אנחנו שחקני הוקי קרח או מרצים לפיזיקה. כאן מאוד חשוב לא לחרוג מכמות של 300 אלף פוסטים תחת אותו ההאשטג. מדוע? את הנפחים הגדולים נשמור לחלק האחרון- הגנרי.

כאן אפשר להיות די חופשיים ולהשתמש בהאשטגים כלליים יחסית. שוב, לא ממליץ להשתולל עם האשטגים שיש להם מאות מליוני פוסטים תחתם, אך בהחלט אפשר לפזול לכיוון החצי מליון ומעלה.
לסיכום, הכי חשוב לבדוק ולעשות טסטים לאחר שניסינו את שתי השיטות לאורך זמן וניתחנו את הביצועי הפרופיל באנליטיקס של החשבון העסקי.
הבנת העקרון והרעיון שעומד מאחורי ההאשטגים יכול בהחלט לתרום לעלייה בעוקבים ובחשיפה של התכנים בפני קהל רלוונטי לאורך זמן, כל עוד נותנים לטכניקות זמן ולא מוחקים/ משנים דבר בהאשטגים שבפוסט (אגב, זה משגע את האלגוריתם, אז בהחלט עדיף להמנע מכך).
אבל צריך לזכור שלא תמיד יש את כל הזמן שבעולם (או את הכלים) לבצע את כל הטכניקות, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
לפרטים נוספים אודות השירות החודשי שלנו, לפרטים נוספים- לחצו כאן למטה.

דילוג לתוכן