6 נקודות וטיפים שישדרגו את הפיד שלכם תוך 15 דקות

‘אינסטוש’,  ‘סטורי’, ‘מה להעלות אחי’, ‘למה לא תייגת אותי יא חתיכת כלבה’- הן רק כמה דוגמאות קטנות למושגים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום של הישראלי הממוצע (בטווח הגילאים של 13-44 פלוס מינוס). הרשת החברתית שכבשה את העולם הפכה מזמן לכלי שיווק עצמי ועסקי כאחד. 

בין אם אתם משפיענים, בעלי עסק או סתם מנהלים פרופיל לצרכים אישיים והנאתיים, יש כמה סעיפים ואלמנטים שלא כולם שמים עליהם דגש וזה חבל- כי תוך כמה דקות ניתן לשדרג את הנראות של החשבון והגברת החשיפה שלו.

אז בלי להאריך במילים, קבלו 6 נקודות שיעזרו לכם לנהל טוב יותר הפיד- המבוססות על ניסיון שלנו בניהול וייעוץ לעשרות חשבונות בעבר.

1. השקיעו בכתיבת הביו: זהו החלק הראשון שמשתמשים נחשפים אליו כשמגיעים לכל פרופיל אינסטגרם. כאן תוכלו להציג את התחום שבו אתם עוסקים/ מקצוע/ תחביבים וכו’. בנוסף, תוכלו לשלב כאן הנעה לפעולה (CTA) למיקום אסטרטגי כלשהו מבחינתכם- נניח אתר או קבוצת פייסבוק. את הלינק אגב כדאי לקצר בעזרת bitly ובחינם, מה שמאפשר מעקב אחרי ביצועי הלינק אם פותחים משתמש חינמי – https://bitly.com/

מומלץ לכתוב משפטים קצרים על מנת שלא יזלגו שורה ויהיו נוחים לקריאה, לצד איזה אימוג’י נחמד.
הערה חשובה*- רבים שוכחים שגם אם מדביקים לינק בפוסט, לא ניתן עדיין להכנס אליו. הדרך היחידה להפנות ליו אר אלים חיצוניים היא אך ורק דרך הביו! 

2. אל תדבקו רק בסוג אחד של מדיה (אמ”לק שלבו סרטונים): נתונים רבים מצביעים על כך שוידאו נחשב לתוכן המעלה מעורבות באופן יחסי בקרב הגולש הממוצע ברשתות החברתיות- כפי שהזכרנו במאמר בנוגע לסרטונים שהתבסס על מחקרים שונים ממכונים אקדמאיים ברחבי העולם.

ככלל, תמיד עדיף לא לשים את כל הביצים בסל אחד ולבחון כמה סוגי קרייאטיב. זה ייתן אפשרות לבחון ולהסיק מסקנות לגבי מה ‘עובד’ יותר על העוקבים. לדוגמא, באחד החשבונות שיצא לנו לנהל את האוטומציה שלו, גילינו שזוויות מסויימות וצבעי רקע מביאים ליותר לייקים ותגובות משאר התמונות. כמובן שאת המידע הצלבנו עם נתוני זמני העלאה והגענו למסקנה שכדאי להעלות תוכן דומה. שוב, גם אם מגלים שסוג וידאו מסויים או פוסט סטטי מצליחים יותר- אין להתקבע, אלא תמיד להתחדש וליצור עוד זוויות מעניינות לפיד.

ביי דה וואי: האלגוריתם של אינסטגרם, בגדול בגדול, עובד ככה: כאשר תבהו מול תמונה או סרטון כלשהו, המערכת תזהה זאת ותסיק שכדאי לחשוף אתכם לתוכן דומה בעתיד באקספלור (‘הפיד הכללי’ שמאפשר ליוזרים לגלות עוד תכנים שעשויים לעניין אותם, מכאן נגזר השם) / בפיד ובסטורי אם אתם עוקבים אחרי אותו פרופיל. האינטרס של כל רשת חברתית הוא שנשאר שם כמה שיותר כי זה שווה הרבה כסף, לכן השאיפה היא להציג בפנינו דברים שרלוונטיים ומעניינים אותנו.
לכן וידאו והרבה מלל בפוסטים יכולים מאוד לעזור.

3. שימוש באנליטיקה: מכירים את זה שאתם כולכם בפאנני, ‘מסתמרטטים’ מול הסטורי ונכנסים לפרופיל? יפה. עכשיו נניח שסף הסקרנות עולה במעט ואתם מגיעים לתפריט שבתוך ‘ההמבורגר’ -השלוש נקודות מצד שמאל/ ימין למעלה, תלוי בשפת הממשק. מתחת לארכיון תראו שיש סעיף של ‘נתוני שימוש’-‘Insights’. בתוך הטאב נמצא אחד היתרונות הגדולים בהחזקת חשבון עסקי או יוצר (עליו ניתן לקרוא בסקירה שהכנו כאן) והוא היכולת לקבל נתונים על דפוסי השימוש והאינטגרציה עם התוכן שבפרופיל.

אם תקחו 5-8 דקות ותעברו על הדטאות השונות, תגלו המון אינפורמציה שתעזור לכם ללמוד טוב יותר על קהל היעד ולנתב את המידע הזה לטובת שיפור המעורבות והעניין בחשבון.

בתוך האזור האנליטי יש 3 קטגוריות של נתוני שימוש:

*תוכן- סטוריז, תוכן בפיד ופרסום ממומן. שם בעצם תוכלו לראות בפאנץ’ ליין איזה מדיה קיבלה יותר מעורבות/ חשיפות

*פעילות- הפרמטרים המעניינים בחלק הזה הם השעות והימים הפעילים ביותר בחשבון בטווח זמן של שבוע (מידע מעמיק יותר ניתן לראות ב Creator Studio של פייסבוק, שדרכו אפשר אגב לתזמן פוסטים). כמובן שמדובר על מדד שבועי, אך במידה ודפוס השימוש שלכם בפלטפורמה הוא די דומה במשך תקופה ארוכה, ניתן בהחלט לשאוב אינדיקציה לגבי הזמן הכי אופטימלי להעלות תוכן.

*קהל- כאן אפשר ללמוד על נתונים דמוגרפיים בסיסיים של קהל העוקבים בחשבון: גיל ממוצע, מדינה/ עיר מובילה וחלוקה בין נשים לגברים. מהמדדים הללו אפשר להסיק האם כדאי לנסות לשנות משהו בשפה או בצורת ההגשה של התוכן. הרי לא נפנה בצורה דומה בטקסט או בקרייאטיב לגילאי 15-20 כמו שנרצה לפנות לבני 25-30. מי שמנהל חשבונות גדולים בעיקר, יכול לגבש אחלה תכנון ניסיוני בהתאם לתמונה שתתקבל אודות קהל העוקבים (ואולי היא גם תפתיע).

סגמנט אחרון ומשמעותי הוא ‘עוקבים’ (כן אני גם חושב שהיה אפשר להוציא תרגום קצת יותר מוצלח). מה שמעניין כאן הוא הצגה של השעות והימים הפעילים ביותר בקרב העוקבים, לא רק בחשבון הספציפי- באופן כללי ברשת החברתית. השעות הן בעיקר ה’דיל ברייקר’. רשמו אותם אצלכם ונסו לתזמן סטוריז או פוסטים לטווח הנ”ל, פשוט כי בצורה הזו יהיה קל יותר לתת בוסט למדיה טרייה.

4. השתמשו בסטוריז בצורה חכמה: אני לא יודע מה אתכם, אני כמעט ולא מסתכל בפיד כשאני באינסטגרם. אולי זו תחושת ה’זמן אמת’, ייתכן כי קל יותר לצרוך תוכן בצורה הזו, אבל בפאנץ’ ליין יש הרבה שיסכימו איתי. אני לא משתף את זה בשביל לשפוך אור על הדרך שבה אני משתמש באינסטוש שלי, אלא בשביל להעלות על סדר היום דפוס חוזר ומתחזק: הסטורי הפך לזירה דיגיטלית בפני עצמו (כפי שמראים הנתונים המוצגים באינפוגראפיקה).

אם תנצלו את זה לטובתכם, הקונורטציה עם התוכן שלכם תהיה חיובית ותזכו לגדילה בתפוצה.

מבחינה כמותית, אין הגבלה אלגוריתמית כלשהי (כלומר לא יחשבו שאתם בוט או משהו כזה). אפשר להפציץ קשות, אם כמובן יש דברים מעניינים להציג ולשתף.

מעבר לתוכן, השתדלו להשתמש בהאשטגים רלוונטיים גם שם ובתיוגי מיקום. בארץ העניין פחות נפוץ, אך בחו”ל יש משתמשים שעוקבים באדיקות אחרי האשטגים מסויימים ואפילו מקומות. אם תוסיפו צדדים מסוג זה להעלאות, הסיכוי לחשוף את החשבון בפני אנשים חדשים יגדל.

עוד עניין מהותי הוא תיוג חברים/ לדאוג שהם יתייגו אתכם ולעשות רישייר לסטוריז האלה. הכל במטרה להפיץ את הבשורה באופן המקסימלי ביותר, למצות את כל האפשרויות לכך שעוד יוזרים יהיו מודעים לפרופיל שלכם.

טיפ נוסף ששווה להתייחס אליו- יצירת היילייטס. נכון בכל פרופיל כמעט יש עיגולים קטנים מתחת לביו עם שם כלשהו? מדובר באוספים של סטוריז שכבר עלו. אינסטגרם פתחה את האופצייה בעצם לחלק אותם לקטגוריות ולאפשר פרסום שלהם ליותר מ-24 שעות (אבל לא ניתן לצפות ברשימת האנשים שצפו). מעבר לאסתטיקה, הפיצ’ר נותן עוד כוח לחשבון כיוון שההאשטגים והמיקומים שדיברנו עליהם עדיין באוויר, כל הזמן, לכן יש הבטחה של תנועה תמידית באופן תיאורטי לפיד

 

נתונים על סטורי באינסטגרם

5. ערכו מחקר האשטגים אחת לחודש: אחת הטכניקות הידועות להגדלת עוקבים באופן אורגני באינסטגרם כולל שימוש בהאשטגס נכונים בתכנים שעולים לפרופיל. הרעיון של ה #’ס בא ‘להקל’ על האלגוריתם בזיהוי הפוסטים והסרטונים השונים ברשת החברתית, בשל חוסר היכולת של סקירה ויזואלית- ולחלק אותם לקטגוריות או לתיקיות. עכשיו, כל ‘תיקיה’ כזו מכילה כמות פוסטים מסויימת בתוכה, מי יותר ומי פחות. במידה ויעשה שימוש בהאשטג גנרי מאוד והפרופיל הוא לא חזק מספיק, אותו פוסט ייבלע בתוך ים של תוכן. פוטנציאל הזרימה שלו לא יגיע לידי שימוש. לכן, יש לערוך מחקר של ממש, בעזרת כלים שונים הנמצאים ברשת או בעזרת ‘ג’ארבי’. יש הרבה אופציות איך לבנות את הרשימה, על 2 מהן פירטנו במאמר הזה שמרחיב יותר את ההסבר על שימוש בהאשטג’ס באינסטגרם (לחצו כאן לקריאה).

כמו שצויין קודם לכן, נצלו את העובדה שאנשים עוקבים אחרי ‘קטגוריות’ מסויימות. זו אחת הדרכים להגיע לעוד עוקבים פוטנצייאלים חדשים כל הזמן.

ברמה הטכנית- לא ניתן להציב יותר מ 30 האשטגים בפוסט ועדיף לא לשנות אותם אחרי שפוסט עלה על מנת לא לשגע את המערכת.

6. הקדישו יום לתכנון וראייה קדימה: שלא תבינו לא נכון, תוכן אותנטי וספונטני יכול להיות מעולה. אך לאורך זמן, כשיש רצון לגדול ולדאוג שקהל עוקבים גדול לא ישתעמם, חובה ליצור מבנה מסויים לפיד.

בשלב ראשוני מומלץ ליצור טבלת לוח זמנים באקסל (בשפה המקצועית נקרא ‘גאנט’) ולהתחיל לשבץ ימים ושעות בהם תתזמנו תוכן- כמובן בהתאם לנתונים שקיבלתם דרך האינסייטס.

אישית, התחלתי בצורת העבודה הזו לפני 3 חודשים בערך וזה פשוט שינה לי את כל התפיסה. יש לי במקביל עוד המון פרוייקטים ומשימות שאני צריך לטפל בהן מעבר לניהול חשבונות וכשהכל מתוזמן מראש אני יכול להיות שקט ולפנות לעצמי זמן נוסף.

כמובן שאם יש עוד חומרים שאני נתקל בהם או חושב שהם טובים אני מעלה בנוסף לתכנון, הגאנט הוא רק הבסיס מבחינתי.

מעבר לבנייה היבשה, חשוב להעלות תהיות בנוגע לתוכן עצמו. קחו נייר ועט והתחילו לענות לעצמכם: מה קהל היעד שלי רוצה לראות? איך אני יכול ללמד אותו משהו שלא ידע קודם? אם הייתי עוקב אחרי הפרופיל, הייתי מרוצה ממה שאני רואה? זכרו כל הזמן שהתוכן שמועבר צריך לכבוש אנשים בדיוק כמוכם. גם להם יש רגשות ודברים ש’מדליקים’ אותם יותר. אופן צריכת המדיה האנושית בימים אלו הוא מאוד מהיר. קל לנו למצות דברים וצריך כל הזמן לרתק אותנו. 

בגלל זה תמיד חשוב לצאת מהקופסא, לנסות כל הזמן דברים חדשים ומדי פעם לבקש מהעוקבים לפעול (למשל להוסיף סטיקר עם שאלות בסטורי, לתייג חבר שיאהב את הפוסט או לערוך פעילויות).
גיבוש תכנית ארוכת טווח ואסטרטגיית תוכן הם המפתח להצלחה בכל רשת חברתית או פלטפורמה דיגיטלית. 

אז מה היה לנו כאן? דיברנו על צורות עבודה כאלו ואחרות שיכולות לעזור בהגדלת התפוצה והחשיפה של כל חשבון אינסטגרם, חידדנו את חשיבות הארגון ואת המשמעות האמיתית של ההאשטגים.

קחו את כל העקרונות שהוזכרו במאמר ונסו זאת על הפרופיל שלכם, תראו שכל שינוי קטן יהיה משמעותי בסופו של תהליך.

בהצלחה!

רוצים שנעזור לכם לקדם את החשבון שלכם? מלאו את הפרטים ועדי תצור איתכם קשר בהקדם 🙂

רוצה לקרוא עוד על אינסטגרם? הנה כמה מהמאמרים שלנו בבלוג

מיתוג בדיגיטל

איך עושים מיתוג בדיגיטל?

הבסיס של מיתוג דיגיטלי נכון הוא בניית אסטרטגיה המתאימה למותג. זאת אומרת, שצריך קודם כל לבנות את היסודות הרעיוניים של המותג, לפני שמיישמים בדיגיטל. נסביר

קרא עוד »
דילוג לתוכן