5 הטעויות שאתם חייבים להמנע מהן בפרסום בפייסבוק בשנת 2018:

 

על מה כל המהומה


בראשית העשור הראשון של המאה ה-21, פייסבוק הביאה לעולם את אחד השירותים היותר מהפכניים והרווחיים שלה- Ads Manager.
הכלי מאפשר לכל בעל עסק או נותן שירות לצאת למסע פרסומי, לפרסם מודעות ואת השירותים שלו, כדי להגדיל הכנסות ואת מאגר הלקוחות של החברה.

כשאנשים שואלים אותנו באיזו פלטפורמה להשקיע את התקציב השיווקי שלהם, בד”כ אנחנו עונים להם- פייסבוק. אז נכון, קיימות המון צורות לשווק ולפרסם מוצרים וחברות בעולם הדיגיטלי, אבל מנהל המודעות של פייסבוק לא מתאים לכל אחד.
אך מצד שני, בואו נשים את הקלפים על השולחן- למפלצת הזאת יש 2.23 מיליארד משתמשים ברחבי העולם המנהלים עימה אינטראקציה יומיומית וממושכת.
יתרה מכך, למעלה מ-70 מיליון בעלי עסקים קטנים מחזיקים בדף עסקי ברשת החברתית.

גם אם אתה מוכר ומנהל עסקים רק עם חברות אחרות, שאתה משוכנע שגם הן בעצמן לא פעילות בפייסבוק, אני יכול להבטיח לך שהעובדים של אותו עסק, שמקבלים החלטות לגבי שיתופי פעולה ורכישה מעסקים אחרים- הם כן בפייסבוק, ועוד איך.
כך יצא ש- 2018 היא שנה משמעותית לעסקים המשתמשים במנהל המודעות.
חברות קטנות ומתפתחות בעיקר, משקיעות סכומים גדולים יותר ויותר עבור הפרסום שלהן וכל המשתמע מכך, כיוון שהיתרון של הפלטפורמה הינו משמעותי וניכר: הפרסום בפייסבוק זול יחסית למערכות פרסום מתחרות במדיה, לצד כלים נרחבים שהופיעו השנה (וימשיכו לצוץ) בנוסף לאלו הקיימים. זאת, במטרה להנגיש את הפרסום לכמה שיותר עסקים ברחבי העולם ולהפוך אותו לממוקד ויעיל יותר.
אז אם החלטתם לתת למארק צוקרברג וחבריו ניסיון, הנה 5 טעויות נפוצות שאתם מוכרחים להמנע מהם במהלך הפרסום בפייסבוק:

 

1.טעות ראשונה- קיצורי דרך: קיימים רק בדסקטופ.

 

בעסקים, כמו בחיים, אתה מקבל ומרוויח בהתאם להשקעה והרצינות שלך.
עולם הפרסום בפייסבוק הינו דינמי ומורכב לפרטים. התועלת לעסק שלכם יכולה להיות ניכרת, אך זה לא יקרה בשעה וגם לא ביום של שיטוטים במערכת. תהליך הגדילה והצמיחה של כל עסק מתחיל (בזירת הפייסבוק כמובן), הינו ממושך ורבוי למידה, עד שבסופו של דבר תבינו כיצד המערכת פועלת ואיך היא יכולה לסייע לכם להשיג את המטרות שלכם. אתם תעשו טעויות, תכשלו, תנסו שוב, תכשלו שוב, תנסו שוב…
אך אם תשארו ממוקדי מטרה ומחוייבים לתהליך, תנתחו את המידע הנכון (ראו בהמשך) ולא תוותרו- תגיעו למסקנה לפיה תחליטו האם כלי הפרסום המדובר מתאים לעסק שלכם או לא. התחייבו לקמפיינים שלכם לטווח הארוך ותנו למערכת הזדמנות להראות את יתרונותיה.

2.טעות שנייה- הגדרת מטרות שגויות

 

במהלך פעילותינו, נתקלנו לא פעם בלקוחות שהחלו בעצמם את הניהול הפרסומי שלהם, מה שהוביל לבזבוז כספים עוד לפני שהמשתמש נכנס אל חשבון המודעות שלו. “אני רוצה יותר כניסות” ו”אני רוצה יותר לייקים לעמוד שלי” הן רק חלק מה’משאלות’ הכלליות ששמענו.
ל’קוקה קולה’ ול’שברולט’ שוכבים כמה דולרים מיותמים בבנק שמיועדים להעלות מודעות בקרב הציבר למוצרים שלהם. ככל הנראה, אתם עוד לא ברמתם, לכן אתכם צריכה לעניין רק מטרה אחת- מכירות.
מודעת פייסבוק איכותית היא כזו שזוהרת בעיניים ומבליטה את המוצר שלכם, מושכת וגורמת לאדם הנכון להקליק עליה, להכנס לאתר ו…הופ. מכירה.
אף על פי כן, אנחנו עוד לא חיים בעולם קסום ורווי חדי קרן, אז בתור התחלה עליכם לכוון למטרה קצת יותר ריאלית- לידים. בשורה התחתונה, השאיפה היא שתקבלו מאנשים המתעניינים בעסק שלכם פרטי התקשרות- שעשויים בסופו של דבר להביא להגדלה של העו”ש שלכם. כשהתקבלו הפרטים והועברו הלאה, זה כבר תלוי בצוות המכירות אם תתבצע עסקה.
אין ספק, פייסבוק יכולה להיות אחלה דרך לנהל שירות לקוחות ולהגדיל מעורבות עם חברה, אבל המטרה העליונה שלכם צריכה להיות המרה של התקציב הפרסומי לכדי מכירות.

3.טעות שלישית- אתם לא מכירים/ לא יודעים מי קהל היעד שלכם

 

זהו סוד ההצלחה בפרסום ממומן בפלטפורמה של פייסבוק. קיימים כמויות עצומות של גולשים ומשתמשים מדי יום, כשהמטרה שלכם היא להגיע לאנשים שהסיכוי שיתעניינו במוצר- הוא הגבוה ביותר. פייסבוק מעודדת תוכן רלוונטי למשתמשים שלה, לכן פיתחה כלים שונים ל’טרגוט’ ממוקד ויעיל יותר של אלו העשויים לבצע רכישה. ‘הבעיה’ היא, שקיימים מספר כלים לעשות זאת.
לדוגמא, ניתן לפרסם מודעות לקהל ממוקד עד כדי מיקומים, תחומי עניין ונתונים דמוגרפיים שהמשתמשים חושפים בפרטי הפרופיל שלהם, כאשר פותחים קמפיין חדש. נוסף על כך, ניתן לפתח קהל ‘מותאם אישית’- קהל המורכב ממשתמשים אשר ניהלו אינטראקציה עם העסק שלך, באינטרנט או במציאות. כלומר, כאלו שקיימים במאגר הלקוחות של החברה או כאלו שהגיבו לפוסט בעמוד העסקי. ניתן להגדיר זאת דרך הלשונית ‘קהלים’ במנהל המודעות:

 

דרך נוספת למציאת קהל יעד רלוונטי הינה האפשרות להגדרת ‘קהל דומה’. המערכת של פייסבוק משכללת נתונים של קהל שיצרתם, לצורך העניין קהל של גולשים שהביעו מעורבות בעמוד פייסבוק שלכם, ומוצאת משתמשים בעלי מאפיינים והתנהגויות דומות שעשויים למצוא את המוצר שלכם רלוונטי עבורם גם כן.
קהל לקוחות הוא הלב הפועם של החברה שלכם. בלעדיו, אתם חסרי זכות קיום. לפני שאתם צוללים פנימה ופוצחים בקריירה השיווקית שלכם בפייסבוק, שבו וכתבו את המאפיינים של הלקוח הממוצע שלכם. לאחר מכן, גבשו קבוצות שונות של גילאים, תחביבים, אזורי מגורים וסטטוס חברתי והתחליו “לשחק” עם הקהלים שיצרתם, בין אם מותאמים אישית, דומים או חדשים “מאפס”. לאחר מספר חודשים, פייסבוק יזהו את המאפיינים הדמוגרפיים אשר מחזירים את ההשקעה בצורה המיטבית ביותר עבור העסק שלכם.

 

4.טעות רביעית- התקציב שלכם נמוך (מדי)

 

אף אחד לא יתקל בטעות במודעה שלכם. כבר כמעט ולא קיים בעולם הדיגיטל מושג כמו ‘הגעה אורגנית ללקוח’. פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, סנאפצ’אט ועוד משמשות חברות רבות לפרסום, והאחרונות צריכות לספק את מי שנותנות להן במה. אה כן, זה כולל אותכם. אין ויכוח, הייתם מבזבזים הרבה יותר אם הייתם מפרסמים בטלויזיה למשל, אבל כדי להגיע לקהל לקוחות פוטנציאליים בצורה מקסימלית- יש מחיר. אם תשקיעו הרבה מזמנכם וכספכם, השליטה במנהל המודעות תהפוך לחזקה יותר. אז נכון, תוכלו למצוא מומחים שיפרסמו בשבילכם, אך ברגע שתביעו עניין רב ותקציב הפרסומי שלכם יהיה גדול יותר, כך תפקחו בקפדנות רבה יותר על ניהול המודעות. 
מערכת פרסום אינה מדע מדוייק. אין לדעת כמה תצטרכו להשקיע בקמפיינים ובמודעות, אך כן ניתן לאמר שממוצע התקציב מתקשר ישירות לתעשייה של העסק. חברות משקיעות בין 4 ל 24 אחוזים מהתקציב שלהן בפרסום. תלוי בענף. לסיכום- אם אתם רוצים לראות תוצאות, זה יעלה לכם בזמן ובכסף. מאשבים חשובים אך הכרחיים להקרבה (יחסית) כדי להמנע מטעויות בפרסום בפייסבוק.

5. טעות חמישית ואחרונה- אתם מחפשים את הנתונים הלא חשובים

‘לייקים’, ‘פולואים’, ‘תגובות’ והארסנל עוד גדול. כל אלו עשויים להטעות אתכם ולחשוב שאם פוסט מסויים שפרסמתם בפייסבוק גרר 8 תגובות, הוא בודאי נצפה עלי ידי אלפים. אז כמובן שאין היגיון במחשבות מסוג זה, והן נגרמות בעיקר בגלל סטיגמות הרווחות בחברה, מה שלא צריך לעניין אתכם. מה שכן צריך לעניין אתכם, מאידך, הן מכירות ולידים. חד וחלק. אם אתם משתמשים במנהל המודעות כדי למכור מוצר שלכם (כל הכבוד, אתם בדרך הנכונה)- השתמשו בשלל המדריכים הקיימים באינטרנט כדי ליצור את ‘הפיקסל’ באתר שלכם. בעזרתו, ניתן לבצע מעקב על כל פעילות באתר העסק שלכם: תוכלו לקבל מידע אודות מכירה, הוספה לסל, כניסות לאתר ועוד. כך, גם תוכלו לקבל מושג האם אתם פועלים כשורה בפן של חווית המשתמש ותוכלו ליצור מודעות ‘שירדפו’ אחרי גולשים שהתחרטו ברגע האחרון ולא קנו מהאתר שלכם. אם אתם רוצים להשיג לידים, צרו בקמפיין שלכם טופס להשארת קשר לכל מי שמביע עניין במוצר או במודעה שלכם. אז נכון, לייקים וקליקים זה חשוב, אך אם אתם לא מצליחים להגדיל רווחים ולהחזיר את ההשקעה- כל הפרסום שלכם אינו מועיל.
לסיכום, מנקודת המבט שלנו, פייסבוק הפכה בשנת 2018 לאופציית הפרסום המתאימה ביותר לעסקים קטנים ובינוניים. זאת בגלל מגוון האפשרויות והכלים לטרגוט ומעקב, לצד המחיר הנמוך יחסית אשר נדרש בהשקעה. כמובן, בתנאי ולא תבצעו אף אחת מהטעויות שהזכרנו למעלה.

מחפשים נבחרות מנצחת עבור החברה שלכם? כזו שנמנעת מטעויות ותעשה הכל עבור להגדיל את ההכנסות שלכם?
השאירו פרטיכם בטופס מטה וניצור אתכם קשר בהקדם!

רוצים שנעזור לכם? השאירו פרטים כאן:

דילוג לתוכן